By Published On: juni 15th, 2022

Bor du i en standard lejlighed i Danmark og drømmer du om en stor seng i stedet for en kedelig sofa? Det er dog ikke muligt at sætte en rummelig dobbeltmodel pga. det faktum, at der ikke kan findes plads til den? Du kan dog trygt gå i butikken! En moderne og meget komfortabel foldeseng er en løsning for dit problem.

Hvordan adskiller en Murphy-træseng sig fra almindelige senge? Meget. Ja, det er om natten en standard og ikke særpræget design. Hvis gæsterne pludselig kommer til dig sent, vil de sandsynligvis ikke forstå, at det ikke er en klassisk type seng foran dem. Men hvis de kigger i dagslyset næste dag, vil de blive overrasket over, hvor du allerede har skjult sengen. Den vil være i skabet.

Ja, ja, du forstod det rigtigt: dette er den første forskel mellem en fold ud seng og en almindelig model. Sagen er den, at den seng, som vi taler om, kombinerer egenskaberne fra to møbler på samme tid:

  • Først, er det en fantastisk plads at sove på. Det er meget bekvemt at hvile på den om natten, og det er behageligt at tage en lur i en time eller to om dagen.
  • For det andet, er dette et vidunderligt klædeskab. Det er naturligvis ikke så rummeligt som konventionelle modeller, men du kan nemt lægge tøj eller sengetøj i det.

Det viser sig, at når man køber en erstatningssofa, får man også en beholder til opbevaring af ting. Det er virkelig praktisk.

Hvorfor træ

Fordelene ved møbler fremstillet af naturligt massivt træ kan næppe overvurderes: det drejer sig ikke kun om det æstetiske aspekt, men også om meget funktionelle kvaliteter. Derfor har man længe brugt træ til konstruktionsformål og for producering af unikke interiørgenstande.

Et andet vigtigt aspekt er kompatibiliteten af pladsbesparende vægsenge med andre møbler. De kan som regel kombineres perfekt med hinanden. Modellerne er fremstillet af en lang række forskellige træsorter og fås i dusinvis af forskellige nuancer. Du kan også selv vælge et sengetøj, der passer perfekt ikke kun til atmosfæren i dit værelse, men til hele lejlighedens interiør.

Kvalitet

En træseng i væggen er teknisk set et kompleks, udstyret med gaslifter til nemt løftning og jævn sænkning. Den har en exceptionel styrke, lang levetid samt høj modstandsdygtighed over for mekaniske skader. Træmøbler af høj kvalitet vil tjene dig i lang tid: deres minimale levetid er 50 år, og reparation af indvendige elementer er let og hurtig. Sparsommelige modeller er også populære, når et træk i håndtaget er nok til at omdanne skabet til en seng.

Vægt

Sengebunden vejer ca. 20 kg, læg dertil madrassens vægt. Ved sænkning af sengen opstår der et lille væltningsmoment. Som kompensation for dette skal alle lodrette moduler være fastgjort til væggen: skabe og hylder, der fungerer som en fast bund for den bevægelige del af sengen.

Det er altså et skab, der fylder det meste af væggen eller endda den hele væggen op. I nogle dele af den er der en smart seng, som er også forbundet med resten af strukturen ved hjælp af løftemekanismer. Sidstnævnte er forresten udstyret med gaslifter, hvilket gør det nemmere at åbne sengen. Så når du har lyst til at hvile dig, skal du blot trække sengetøjet. Sengen vil langsomt og roligt sænke sig, og du kan ligge ned.

Økologi

De vigtigste egenskaber af Murphy øko senge i egetræ er miljøvenlighed, æstetik, holdbarhed og pålidelighed samt komfort:

  • Den første egenskab er, at træmøbler frigiver i luften stoffer, der er nyttige for den menneskelige krop.
  • En anden funktion gør det muligt for dig at skabe et helt fantastisk kunstværk af et trælærred.
  • Til sidst, betyder den tredje egenskab, at alle de eksklusive Murphy træ vægsenge er lavet af naturlige træmaterialer, der kan glæde deres ejere i lang tid med en god holdbarhed og et smukt design.

Hvad skal man vide, inden man køber en Skabsseng i træ

Når vi taler om underarterne af sengen, er det også værd at nævne forskellene i løftemekanismer. Der er kun to af dem: lodrette og vandrette. Det specielle egenskab ved den første er, at for at åbne sengen skal du trække i den på den kortere side. Den er i toppen, og de længere dele er placeret langs kanterne, det vil sige, at sengen står lodret i skabet. Denne model anses for at være den mest bekvemme og er derfor den mest populære. Når den er samlet, er det næsten umuligt at skelne den fra en ægte opbevaringsstruktur.

Den anden type er mindre populær. Som du måske har bemærket, er den ægte træseng vandret i den. Derfor skal du trække i den bredere side for at åbne den. Det specielle egenskab ved denne option er, at den har en meget lav højde. Når de er samlet, ligner sådanne skabssenge næppe et ægte garderobeskab, men designerne har stadig fundet en udvej. De tilbyder en plads over sengen til hylder med bøger eller fremhæver den øverste del til sikker opbevaring.