By Published On: juni 15th, 2022

Modeller af nutidige Murphy-senge ligner kun lidt fortidens møbler. I dag tilbyder de praktiske designs i Danmark med mulighed for justering, som kan tilpasses enhver stil med succes. Hvis du er interesseret i denne mulighed, er du nødt til at kende til nogle af dens egenskaber.

Hvad er en Skabsseng

Murphy-sengen kaldes en seng, hvor en mekanisme og madras er foldet lodret sammen og skjult i skabet. Med enkle ord – sengen kan foldes ind i væggen, og den er i lodret position hver dag. Nogle gange kan sådanne senge kombineres med sofaer.

Ved hjælp af en vægseng kan du transformere interiøret af et ubeskrevet rum til en multifunktionel plads. I dagtimerne kan denne seng af nordisk stil forsvinde ind i væggen, så der spares plads. Foldemøblernes funktionalitet gør det muligt for rummet at tjene flere formål på én gang som f.eks. folde ud seng.

Funktioner af Skabssenge

De fleste af Skabssenge er ikke udstyret med fjederblokke. Madrassen ligger i stedet normalt på en træplatform eller et trådnet og holdes på plads, så den ikke falder ned i lukket position. Madrassen er fastgjort til sengerammen, ofte med elastiske bånd for at holde den på plads og ikke at lade den slå op. Stempellifter eller torsionsfjedre gør det nemmere at sænke og løfte moderne Skabssenge.

Nogle modeller af væghængt seng har endda automatiske løfte- og sænkemekanismer. Kontrollen udføres via en fjernbetjening eller et panel med knapper.

Materiale

Løftestrukturen af en simpel Skabsseng i skab kan fremstilles ved hjælp af stålkonstruktioner, jern og metalmaterialer. Selve sengen er lavet af træpaneler, krydsfiner og PVK (Polyvinylcarbazole). De bedste vægsenge er fremstillet af naturtræ, som kun er dækket af specielle lakker og maling.

Vægt

Vægten afhænger af de forskellige typer Skabssenge. Konstruktionen af nogle senge vejer ca. 30 kg. Madrassen lægger yderligere 5-15 kg til. Mekanismen af en større indbygget seng vejer lidt mere, og madrassens vægt stiger i forhold til det øgede areal. Derfor varierer sengens vægt fra 60 til 100 kg, afhængigt af forskellige faktorer.

Sengestørrelse og form

Der er en option af dobbeltseng, som måler 120 0 mm i bredden og 190 0 mm i længden. Der findes også et valg med mindre dimensioner, f.eks. 900×1800 mm. Disse senge er også populære. Skabssenge i specialfremstillet designkvalitet kan have individuelle dimensioner, som kan være endnu mere indbringende.

Hvad skal man være opmærksom på

  • Væggens tykkelse er det vigtigste aspekt at tænke på, når man skal vælge en skabsseng Murphy. Foldemekanismen indebærer nemlig, at der vil være et hul i den med en bredde på 30-60 cm, som vil blive en modtagelsesniche for sengen i samlet tilstand. Du skal derfor beslutte, i hvilken del af rummet denne niche skal være placeret.
  • Husk, at jo mindre plads du har til dit køb – seng, jo tyndere bliver din madras – hvilket vil mærkbart påvirke komforten på din soveplads;
  • En sidelæns glidning Skabsseng i skab kan være mere behagelig end andre, men ikke i alle rum, så det er vigtigt at tænke over det;
  • Du skal også bestemme, hvor den udfoldede sengebund skal ligge – den skal have mindst 1,5-1,8 m, medmindre du vælger at installere en vandret køjeseng;

Tænk derefter over de formål, som rummet skal bruges til. Skal det være et gæsteværelse, et hjemmekontor, en stue, et legerum eller et yogaværelse? Skal sengen harmonere med rummets stil som en træk ud seng, eller skal den tiltrække opmærksomhed? Modeller med et Murphy-headset er ofte udstyret med ekstra elementer som f.eks. en sofa eller et lille arbejdsbord. Derfor bør du vælge og slå op seng Murphy, og om nødvendigt, kan denne seng udføre flere funktioner både om dagen og om natten.

About the Author: John Smith

Del denne historie, vælg din platform!

Category

Egenskaber af Skabsseng i træ
Hvad er en Skabsseng