By Published On: juni 15th, 2022

Ordene et- og undertiden to-værelses lejlighed frembringer oftest en ubehagelig følelse af begrænsninger, tanker om foldesofaer og det svære valg mellem en fuld stue og et soveværelse. Men vær ikke kategorisk, fordi møbelindustrien i dag er meget mere forskelligartet, end man måske kan forestille sig!

For at overvinde ens største frygt – den begrænsede og manglende plads i rummet på grund af en tung sofa eller en bred fuld seng, glemmer du den vigtigste ting – er det nutidige marked klar for at tilbyde løsninger til enhver situation, og en af disse muligheder er en væghængt seng i et skab!

For bare et par år siden var en seng, der rullede ud af skabet, en dristig idé eller en god fantasi, som blev realiseret i filmene. Men i dag findes sådanne genstande i stigende grad i møbelbutikker og tømrerforretninger.

Hvad er en vægseng

En rummelig soveplads fylder det meste af et værelse i almindelig størrelse. Denne modsigelse kan blive løst ved at installere transformermøbler, nemlig en klapseng i et skab. En garderobeseng med en soveplads i sammenklappet tilstand tager en lodret position tæt på væggen og optager næsten intet rum. Dette er et praktisk design til multifunktionelle værelser, hvor man skiftevis skal arbejde, hvile, møde gæster samt udføre huslige opgaver.

Varianter af indbygget seng i skabet er opdelt i to typer: vandret og lodret liggende. Valget af en eller anden konfigurering afhænger af rummet og stedet, hvor garderobesengen skal installeres.

Denne møbelversion sparer en masse ledig plads og tilbyder samtidig brugerne en komfortabel sovested. I sammenfoldet tilstand er skabet med seng indeni skjult bag de dekorative facader, og efter behov kan konstruktionen hurtigt omdannes til en fuld seng. Når man vælger vægsenge, skal man være opmærksom på kvaliteten af de anvendte materialer og transformationsmekanismens pålidelighed.

Design og mekanismens egenskaber

Selve sovesystemets design er slet ikke kompliceret og er ganske enkelt, men det har sine særlige kendetegn:

Obligatorisk fastgørelse til væggen

Enhver version af sådanne møbler fastgøres til væggen på ankre, der vælges individuelt for hver type væg. Væggen skal derfor være stærk – mursten eller beton. Valget af forankring er normalt godkendt af fagfolk, da styrken af hele strukturen i din bolig afhænger af den.

Transformationsmekanisme

Enheden er teknisk set et kompleks, udstyret med gaslifter til nem løftning og jævn sænkning. Billigere modeller er populære, når det er nok at trække i håndtaget for at omdanne skabet til en seng.

Der er flere interessante fakta om din foldeseng:

 • Ved daglig brug er du nødt til at ”hæve og sænke” sengen 700 gange i løbet af
  året.
 • Gaslifter er samtidig konstrueret til mindst 20 tusind cyklusser.
 • Lifterne vælges som regel individuelt til sengens og madrassens størrelse og
  vægt.
 • Under valget beregnes balancen mellem de faste og bevægelige dele til at undgå
  en spontan drift.

Sengeramme

Den ortopædiske sengebund er en kontur lavet af metalrør og suppleret med elastiske, bøjede og limede træfiner-elementer og robuste holdere. Træfiner-bunden er som standard fremstillet af gran, eg, fyrretræ, birk eller andre træsorter.

Fordele af en smart seng i skabet

Når du bruger en variant af sådanne møbler i interiøret af dit værelse, får du flere store fordele og gode ekstra egenskaber. Det er derfor du bør vælge en garderobeseng, hvis du stadig ikke er sikker på, om du har brug for den:

Besparelse af plads

Transformationssystemet af ethvert rum til et soveværelse sparer mindst 8 m2 nyttig plads i dit værelse. Vi er sikre på, at alle boligejere kan finde en bedre anvendelse for deres hjem end at fylde deres værelser med store og tunge senge eller sofaer.

Sovekomfort

Det er helt klart, at søvnkvaliteten er afgørende for, hvordan en person har det hele dagen igennem. Uanset hvor kostbar og moderne sofaen er, kan den ikke sammenlignes med en ægte ortopædisk madras, som anvendes i sådanne sovearrangementer.

Design og stil

Designet af en træk ud seng i skabet kan modelleres med eller uden en sofa. Sofaen kan nemt blive det centrale element i rummet og fremhæve dets stil og elegance. For at skabe en sådan effekt er det hensigtsmæssigt at bruge lyse farver og markante dekorative elementer til at tiltrække opmærksomhed.

Effektivt opbevaringssystem

Alle ved udmærket godt, at der aldrig er nok plads til ting. Du vil have til din rådighed steder, hvor du kan placere en masse foretrukne og nyttige ting, startende fra ure og bøger op til tøj og sengetøj til at rede seng.

Yderligere egenskaber

En foldeseng med skabe kan indeholde ekstra systemer i form af følgende elementer:

 1. Integrerede stikkontakter;
 2. Ekstra belysning til hele værelset;
 3. Indbyggede opladere og meget mere.

Driftsbestemmelser

Producenterne angiver den maksimale vægt og højde for madrassen på hver vare, og de gør det ikke kun pga. bekvemmelighed, men også for din sikkerhed. Den er en del af designet, virker som ballast og holder sovepladsen vandret. Hvis man bruger en tungere madras, har gaslifterne ikke nok kraft til at holde sengen i skabet i foldet position. Hvis ballasten imidlertid fjernes, trækkes selve bunden ind i skabet.

Derfor er det strengt forbudt at fjerne madrassen alene. På dette tidspunkt skal den anden person holde fast i bunden ved fodgærdet for at forhindre, at den foldes sammen.

Metalmekanismerne vil naturligvis blive slidt med tiden eller kræve vedligeholdelse, så det er derfor tilrådeligt at kontrollere sengens generelle tilstand hver sjette måned og naturligvis at smøre løftemekanismerne med et særligt smøremiddel. Disse foranstaltninger vil ikke kun holde din sengs æstetisk udseende, men også dens funktionalitet i lang tid.