By Published On: juni 15th, 2022

Der findes mange aspekter at tænke på, når man har en drøm om at vælge en madras til sin vægsenge. Man kan finde mange forskellige sofaer, som har alle deres egne egenskaber samt unikke funktioner.

Det er vigtigt, at du undersøger, inden du bestemmer hvilken pude eller madras til skabssengen du ønsker at købe, hvis du vil have det bedste oplevelse ud af din søvn. Man skal også overveje andre relevante ting under valget af den mest komfortable madras til vægsengen, da den sunde søvn som giver munterhed til hele dagen, også afhænger af den.

Hvordan skal vælges den bedste madras til en skabsseng

Er du på udkig efter den mest komfortable madras til din skabsseng, kan du investere i en madras af hukommelsesskum eller, med andre ord – memory foam-madras. Her kan du se nogle karakteristika ved den mest passende variant til fordel for en vægseng Murphy:

 • Når den er komprimeret, er den ikke tykkere end 12 tommer eller ca. 30 cm.
 • Den skal veje 55 pund eller mere (fra ca. 25 kg), for at din foldeseng kan forblive
  nede, når den er åbnet.

Innerspring- og hybridmadrasser er ikke en god løsning. skabssenge fungerer ikke med disse typer madrasser, fordi de blokerer dem. I de fleste tilfælde vil inderfjedre i denne type springmadras ikke komprimeres nok til at kunne fungere sammen med en rulleseng. Det betyder, at man skal anvende en boxspring- eller, med andre ord – en boksmadras, som fylder for meget plads i skabet.

Fordele og ulemper af hvert materiale til madrasser

Sove på madrasser med hukommelsesskum

Denne type madras er den mest komfortable til din indbygget seng i skab Murphy. Selv når den er placeret lodret i et længere tidsrum, bevarer den viskoelastiske hukommelse sin form. På grund af hukommelsessums blød kvalitet og tilpasning til kroppens former får du den største trykaflastningseffekt til hele kroppen.

Latexmadras

Latexmadrassen er en god løsning, hvis du ønsker noget lidt fastere. Madrasser fremstillet af latex er bevægelsesisolerende, så de anses endda for at være hårdere og fast. Denne variant er holdbar og kan fikseres godt i lodrette positioner i længere tid (normalt op til 12 timer).

Valg af den rigtige størrelse

Kort sagt, bør din rullesengspalle ikke være højere end 12 tommer eller ca. 30 ,48 cm. Hvis den er tykkere, kan den være svært at lukke, eller ikke lukkes helt, når den lægges væk, og det ser ikke godt ud. Desuden kan en udstående madras ikke holde sig oppe og falde ned igen.

Mål din skabsseng madras for at bestemme, hvor dyb den er, for at få den rigtige størrelse. For at holde din bund på plads og forhindre, at den flyttes rundt, kan du bruge madrasremme til skabsseng.

Hvad angår vægt, bør en pålidelig madras kunne bære mindst 80 0 pund eller 362,8 kg problemfrit. Alligevel anbefaler vi en kraftigere version, da lidt ekstra vægt vil heller ikke skade.

Hukommelsesskum- vs. traditionelle madrasser

 1. Når man vælger en Murphy sengepude eller madras, er budget, holdbarhed og
  komfort alle vigtige faktorer. Der er nogle få ting, som madrasser i memory-skum
  klarer bedre end traditionelle modeller: Du skal overveje madrassens tykkelse til
  væghængt seng Murphy, men du kan få den mest behagelige pasform.
 2. Det er almindeligvis kendt, at viskoelastisk hukommelse er bedre, fordi det ikke
  har spoler, så det ikke kommer til at falde sammen.
 3. Madrasser med fjedre og spoler er sandsynligvis mindre holdbare end modeller i
  hukommelsesskum, fordi de buler ned og falder sammen efter en lang tids brug.
 4. Husk også, at hvis du skal dele din komfortzone med en anden person, er nogle
  varianter måske ikke lige så komfortable for to personer.
 5. Til sidst kan det konkluderes, at hukommelses viscoelastisk materiale typisk er
  mere holdbart og kan være bedre til fordel for personer, der sover med en
  partner.

Nye eller brugte

Vi anbefaler ikke, at du køber en tidligere brugt madras til en indbygget seng Murphy. Pallen vil blive komprimeret pga. den bøjede ramme, og det er ikke særlig komfortabelt. Det er bedre at købe en absolut ny madras, selv om du investerer flere penge i begyndelsen.

Hvis du køber noget, som tidligere har tilhørt en anden person, er din sikkerhed ligeledes ikke garanteret. Så anbefales det, at man køber en nyproduceret variant i stedet for en brugt ting. Inden du gør noget, skal du tjekke dit lands love om mærker og sanitære forhold.

Skal jeg købe en boxspringmadras

Det er ikke nødvendigt at købe en boxspring. Dog vil innerspringsenge ikke være lige så stabile uden den. Brug af innerspringmadrasser med en Murphy fold ud seng er ikke en god idé. Overfladen skal være solid eller med lameller.

Hvis overfladen er solid eller med lameller, er madrasser i memory-skum eller naturlatex de mest velegnede valg til en rulleseng. En boksfjeder eller, med andre ord, boxspring er et stykke møbel, som giver dine fjedre mere støtte og fungerer som støddæmper på samme tid.

Konklusion

Vi håber, at vi har hjulpet dig med at gøre dit valg af den mest optimale madras til din Murphy-seng. Tænk på produktets størrelse og kvalitet samt på den indflydelse, det vil have på miljøet. Så hvis du stadig overvejer ”Hvad er den bedste madras-option til en skabsseng?”, kan du bare vælge en variant, der enten er fyldt med hukommelsesskum (memory-foam) eller fremstillet af latex. Disse varianter er gode for sundhed og komfort, ligesom de er særligt holdbare.